Stirydding 2020 – Dugnad

Stirydding 2020 – Dugnad
Vi må jevnlig gjøre en innsats for å holde stiene åpne, for det gror fort til. Dugnad i form av stirydding er en hyggelig og sosial aktivitet.

17. juli ble stien fra skiltet ved veien og opp til Hestekampen har fått en omgang med både sag og grensaks hvor store trær blokkerte stien.
For et par år siden fjernet vi også mye kratt som sperret for utsikten på toppen av Hestekampen, så nå er det nesten 360 gradres panoramautsikt der oppe.
Ta deg en tur opp på Hestekampen og nyt den fine utsikten. Det er et flott mål for en kveldstur.

Vangsjøen Vel inviterte til dugnad med rydding av to mye brukte stier.
18. juli ble stien fra fjellstua og opp til Rabalsmellen samt på motsatt side ned mot kiosken ryddet. På stien ned mot kiosken var det spesielt mye som måtte ryddes, for her var det flere store trær som hadde falt over stien i løpet av vinteren.

24. juli, på dugnad nr. to tok vi for oss stien langs Rabalsvatnet. Denne stien har i lang tid vært temmelig nedgrodd og av den grunn lite brukt fordi det har vært vanskelig å gå der. Vi ryddet langs vannet til stikrysset og fortsatte helt opp til tregrensen oppe i skaret mellom mellene. Nå er det god fremkommelighet på denne delen av stien.

På alle disse dugnadene var det deltakelse fra vårt vel.

Et av trærne som sperret stien
Stien er åpenetter at treet er kuttet og ryddet bort.

Rabalsmellen 18. juli

Dugnadsgjengen tar en pause

Rabalsvatnet 24. juli

Dugnadsgjengen
Det lysner i skogen
Motorsag er effektiv redskap