Dugnad og innvielse av gapahuk

Lørdag 17. august vsr det 22 personer som møtte til dugnad denne gang.
Litt skuffende dårlig deltakelse i forhold til tidligere år.

I forkant av dugnaden ble det kjørt ut noen lass ny grus på strekningen fra Bleikfetbekken til Hestekampen. Stig Hermundstad har sloddet veien i hele sin utstrekning.

Det var på forhånd varslet behov for at flest mulig møtte med ryddesag til dugnaden denne gang. Fire ryddesager var i virksomhet langs veien.

Et forslag fra Tore Møller fikk positiv respons fra de fremmøtte:
Man leier inn en kantklipper som kan rydde langs hele veistrekningen. Dette blir langt mer effektivt enn det vi får til med litt sporadisk innsats med våre egne ryddesager.

Vi har ryddet for tilvekst opp mot Midthøgde og fra litt før Bleikfetbekken og opp mot den store plassen ved Hestekampen. Både motorsager og ryddesager har vært i sving.

Det har vært fokus på å rydde godt ut fra veikanten slik at trær ikke er til hindring i forbindelse med brøyting. Noen større trær som skjermet for god oversikt er også tatt ned.

Stikkrenner langs veien har fått nødvendig ettersyn. Et par lag utstyrt med spader og krafser sørget for å grave rundt rennene og fjerne hindringer for vann i grøftene.

Fint vær gjorde det til en trivelig dag. Det ble gjort mye bra arbeid langs veien.
Tradisjonen tro ble det samling etterpå med servering av pølser, kaffe, kjeks og saft.

Før lokket ble tatt av pølsekjelen var det høytidelig åpning av gapahuken ved Rennsenn. Stig Hermundstad sto for snorklipping og fortalte litt om bakgrunnen for gapahuken og hvordan finasnieringen er kommet i orden.

Tor Skattebo er leder i Skattebu Sameie. Han forklarte at sameiet består av flere grunneiere. Inntekter skal ikke tilfalle eierne. Et eventuelt overskudd blir derfor brukt til almennyttige formål som en slik gapahuk som nå er satt opp ved Rennsenn.

Det er også satt opp en identisk gapahuk ved Vangsjøen.
De er finansiert med tilskudd fra Sparebankstifelsen og inntekter fra salg av fiskekort for vannene Vangsjøen, Rennsen og Yddin.

Som nevnt var det litt dårligere fremmøte denne gang enn hva vi er vant til.
Til deg som ikke kunne delta: Vi håper du vil gi et bidrag til Velet (f.eks. kr. 200,-)
Vi håper å se deg på neste års dugnad.

Stig Hermundstad klipper snoren.

Stig Hermundstad og Tor Skattebo.